Огляд гри Kingdom Come: Deliverance

Що тут багато говорити - Kingdom Come: Deliverance вам просто необхідно пограти!

За сценарій і режисуру Kingdom Come: Deliverance відповідає Daniel Vávra, голова Warhorse Studios. Цікавий хід подій, добре промальовані кінематографічні ролики, відмінно написані діалоги і успішні голосові дії-все це присутнє. Дія розгортається на території середньовічної Чехії, а сценарій пропонує події, відомі з історії. Все-таки сама історія є вигаданою, так як і головний герой-син коваля по імені Генрі. Одного разу село, в якому проживає Генрі разом з батьками, повністю зрівняли з землею невідомі солдати, а хлопчик став свідком вбивства власних батьків. Оскільки він чудово запам'ятав обличчя вбивці, він вирішує помститися за смерть матері та батька. На цьому звісно не кінець, адже величезне значення має також меч, викуваний батьком Генріха, а в перші години, ми дізнаємося багато інших, дійсно цікавих тем.

Слід, сказати, що у Kingdom Come: Deliverance ми не будемо рятувати світ. Автори цього RPG постаралися, щоб їх гра була як найбільш реалістична майже в кожному аспекті. Це також відноситься і до сценарію, в якому герой переживає свою особисту історію. Нічого не крутиться навколо нього, тому що у місцевих жителів є свої справи. Також варто відзначити, що NPC не стоять на карті в тих же місцях, але змінюють своє становище, тому що вони йдуть спати або, наприклад, роблять якусь справу.

Kingdom Come: Deliverance також прагне позбутися того, що пропонують інші представники цього жанру, одночасно імітуючи гру Скайрим. Відповідно, забудьте інвестувати зароблені очки досвіду в статистику персонажа і розблоковувати нові здібності на дереві навичок. Герой розвивається на основі дій гравця, а його значення очок життя і енергії постійне протягом всієї гри. Ми можемо тільки вибирати перкі, просуваючись на наступні рівні, завдяки чому ми отримаємо численні пільги (в тому числі: ми використовуємо менше витривалості при блокуванні, збільшимо запас рюкзака і навіть скоротимо час у дорозі, тому що кінь буде їздити швидше) якщо ми регулярно виконуємо цю діяльність, тобто, наприклад, розмовляємо з незалежними героями, а не витягуємо від них інформацію, використовуючи фізичну силу, ми розробимо наші здібності риторики. Аналогічно, якщо ми будемо часто перебувати в таверні, статистика під назвою "напої" буде підвищена, і так далі, і так далі. Це дійсно цікаво, тому що з самого початку ми граємо, як хочемо, а гра підлаштовується під стиль гри наших переваг.

Kingdom Come: Deliverance з видом від першої особи, який спочатку не зовсім припав мені до смаку, але таке рішення ідеально підходить не тільки під час відвідування віртуального світу, але і в ході боротьби, яку дизайнери зробили так, щоб вона була як можна більш реалістичною. Окремі удари ми можемо виводити з п'яти різних кутів, щоб завдавати шкоди в певні частини тіла. До цього додається можливість ухилення і блокування атак (як щитом, так і мечем). В цьому відношенні гра виявляється дуже складною і змушує багаторазового повторення більш складних поєдинків, але тільки і виключно за вчинені нами помилки. Проте ми не повинні, обмежувати себе в ближньому бою, тому що ми можемо також використовувати лук, але в цьому аспекті розробники трохи перестаралися з реалізмом.

Залишаючись на темі боротьби треба додати, що будь-яка подряпина може мати серйозні наслідки, і – що дуже важливо – разом з смугою життя, також знижується міцність (як у нашого героя, як і у його суперника, так що вони обидва з часом стають все слабкішими), а про лікування під час дуелі можна, тільки, мріяти. Якщо героя буде поранено, то він втратить певну кількість очок життя, і з часом почне навіть кровоточити, що змусить використовувати пов'язку – якщо ми цього не зробимо, то герой помре. Померти можна також поза боєм, наприклад, від голоду, тому постійно потрібно годувати Генріха і пам'ятати, щоб не купувати занадто багато їжі на запас, бо їжа в інвентарі портиться відносно швидко (так зївши багатоденне м'ясо можна отруїтися!). Також не варто перестаратися в іншу сторону, так як значок свині в нижній частині екрана повідомить нам про жири, в результаті якого наш герой буде рухатися значно повільніше. Окрема статистика-це енергія, яку ми відновлювати через сон, а ми спалюємо енергію, виконуючи різні дії (наприклад, подорожуючи по світу).

Невід'ємним аспектом гри Kingdom Come: Deliverance це, звичайно, досягнення нових елементів оснащення. З часом ми повинні купити кращий меч і щит, а також подбати броню, яка буде захищати нас під час бою. Тут також автори вирішили відірватися по повній, тому екран інвентарю містить до 20 вікон для заповнення, що означає, що ми не повинні обмежувати себе шоломом, кольчугою чи взуттям, але також ми можемо встановити додаткові предмети. Ми повинні пам'ятати, однак, що місце в інвентарі сильно обмежене, і кожна частина броні трохи важить, а коли ми спробуємо зберігати більше речей, ніж дозволяє нам це статистика, тоді герой буде ходити в темпі равлика.